5 ølgaver til Valentinesdag

14. februar er det Valentines dagen, også kalt Alle hjerters dag. Det er en feiringsskikk som stammer helt tilbake til 1500-tallet, og er oppkalt etter den hellige Valentin av Roma, en tidligkristen prest og martyr. Det har også hatt et angivelig opphav i den folkelige tro på at fuglene begynte å parre seg denne dagen. 

Så hva kan man gi for å vise sin kjærlighet til sin ølelskende bedre halvdel til denne dagen? Her er våre 5 beste tips:

  1. Bryggeriomvisning - lite slår det å kunne drikke øl rett fra kilden. En bryggeriomvisning vil være en slik anledning, der du får lære mer om historien til bryggeriene, folkene bak og få smake på ølene de brygger. Flere bryggerier tilbyr bryggeriomvisning, og flere bryggerier har også puber i forbindelse med bryggeriet slik at man kan være der i etterkant. 

  2. Hjemmebryggersett - noe av det deilig med øl, er at det er noe man også kan lage hjemme. En startpakke for hjemmebrygging er den perfekte gave til den ølinteresserte, som vil øke kunnskapen, forståelse og gleden rundt godt øl. Det kan være en enkel startpakke slik som denne, men vær advart om at hjemmebrygging kan være en veldig engasjerende hobby.
     
  3. Valentinesdag kassen - det skal mye til for å ikke bli glad for å få øl til valentinsdagen, derfor har vi valgt ut 6 øl i vår Valentinesdag kasse. Her er det 6 forskjellige øl som vi mener passer godt til å feire kjærligheten, enten om det måtte være øl som passer perfekt til sjokolade, eller noe fruktig som piffer opp hverdagen litt. Du kan lese mer om kassen her. 

  4. Ølbøker - jo mer man vet om øl, jo mer setter man pris på godt øl. Det finnes et stort utvalg av ølbøker både fra norske og utenlandske forfattere, der vi har noen i vår nettbutikk. Vi anbefaler bøker som Øl hele året, Trønderøl og klassikeren The Oxford Companion to Beer, som alle gir gode introduksjoner, historier og fortellinger om den herlige verden av øl. 

  5. Ølbukett - ingenting slår en fin blomsterbukett på Valentinesdagen, om man ser bort fra en ølbukett! Følg denne instruksjonen for å forvandle ølflaskene fra et serveringsmedium, til en vakker oppsats av herlige smaker. Det er både gøy, pent og velsmakende!