Ingen produkter i handlekurven
Kjære øl- og matvenner
Det finnes noen gærninger som griller året rundt, men for meg er april ofte måneden jeg tar frem grillen. Og selv om det blir en ventepølse eller to, så er jeg veldig stor fan av å bruke fisk og grønnsaker på grillen. Grillen får frem og legger til smaker i råvarene på en unik måte, og gjør måltidet enda bedre. Og det er akkurat det jeg har prøvd å få til i denne månedens Øl- og Matkasse.
Laksen har en deilig grillsmak og ikke minst mye sitruspreg, men blir aldri «vulgær» i smakene. Det er nyansert og elegant, og til dette trenger vi et øl som matcher. Valget gikk på ølstilen saison, og da kjørte jeg like godt Kveika Gardsøl fra Jåttå Gårdsbryggeri. Den er elegant, laget bare med norsk råvarer og er en tørsteslukker jeg er sikker på vil fremme smaken i maten.
Denne retten føler jeg innkapsler våren veldig godt, med årets første grillrunde der laks står på menyen. Kombiner dette med et leskende sitrus og IPA preg, så snakker vi om en herlig liten vårrett. Ja, og ikke minst med et godt øl i glasset, så kan solsteken bare komme.
Nok til to personer:
Grillet laks
IPA dressing
Grillet cherrytomat
Grillet laks
Start med å tørke av laksen, og gni inn olje på begge sidene av fileten. Krydre så med salt og pepper, og stek på en forhåndsvarmet grill med skinnsiden ned. Når den løsner lett fra grillflaten snur du laksen, og steker noen minutter på fiskesiden. Skvis lime over når laksen er ferdig stekt
Grillet cherrytomat
Bland sammen olje, balsamico, hvitløk og krydder, og mariner tomatene i 30-60 minutter i romtemperatur. Grill de på grillen med stekeplate under i 2-4 minutter, til de første tomatene har sprukket.
IPA dressing
Kjør alle ingrediensene unntatt oljen og persille i en blender eller med en stavmikser, til det er en jevn masse. Tilsett så inn litt og litt oljenolje slik at det tykner litt, og bland forsiktig inn finhakket persille.
Server nygrillet laks med dressingen over, sammen med cherrytomaten og ris eller potet.