Bao med ølbraisert pulled pork

Dampet bao er enkelt å lage, og smaker helt nydelig når de er nylagede. Og når man matcher dette med en ekstremt smaksrik pulled pork, så snakker man om en ekte vinner. Og om du ikke kan dampe bao`en, kan du erstatte den med tortilla eller tacoskjell om du ønsker.

Nok til to personer:

Pulled pork

  • 1 svineknoke (ca. 7-800 gr)
  • 2 grovhaket hvitløksfedd
  • ½ grovhakket løk
  • 1 dl mørk ale
  • 1 dl vann
  • 4 ss ketchup
  • 1 ts worcestersaus
  • 2 ss brunt sukker
  • Krydderrub – ½ ts av hver
    • Salt
    • Pepper
    • Hvitløkspulver
    • Chilipulver
    • Spisskummen

Bao

  • Ca 1,5 dl vann
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 ss sukker
  • 240 gr tipo 00 mel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss rapsolje
  • En klype salt 

Syltet rødløk

  • 2 store rødløk i skiver
  • 2 dl vann
  • 1 dl eddik
  • 1 dl sukker

Grønnsaker

  • Agurk
  • Chili
  • Vårløk
  • Koriander

Pulled pork

Om du ønsker mest mulig smak på kjøttet lar du skinnet være på knoken, men det lettere å bearbeide etter den er ferdig braisert. Gni inn krydder over hele knoken, og putt i en forvarmet over på 240 grader i 15 minutter i en dypbunnet ovnsform til kjøttet er lett brunt i kantene. Ta den ut av ovnen og ha i løk, hvitløk, vann og ølet i pannen, og dekk over med aluminiumsfolie.

Sett ned varmen på ovnen til 140 grader, ha i formen og la det stå i 3 timer. Kjøttet er ferdig når det lett faller fra beinet.

Sil av sjyen i en ny panne, og tilsett ketchup, worcestersaus og brunt sukker, og kok inn til sausen er tyknet.

Riv kjøttet fra hverandre i små biter med hendene eller to gafler, og bland inn litt og litt av sausen til kjøttet er dekket av saus men ikke for rennende.

Stek i en panne før servering.

Bao

Rør sammen vann, gjær og sukker til gjæren er helt oppløst, bland inn mel, bakepulver, salt og rapsolje, og elt til en jevn og smidig deig. La det heve i 30 minutter, før du deler de opp i 30gr store boller som du former og legger under håndkle og hever videre i 30 minutter. Kjevle så hver bolle til avlange «pannekaker», pensle de med litt olje på den ene siden, og brett forsiktig den ene siden over den andre. La dem heve i 30 minutter til under et håndkle.

Damp de så i en dampkjele eller bambusdamper i 3-4 minutter til de er store og gjennomdampede.

Syltet rødløk

Start med å koke opp vannet, edikken og sukkeret, til sukkeret er helt løst opp.

Rødløkene kutter du opp i ca centimeter-tykke skiver, ha i bolle og hell den varme væsken over. La det hele sitte på benken i to timer, før du har det i kjøleskapet og lar det stå over natten.  

Grønnsaker

Del opp grønnsakene i små, avlange biter slik at de passer i baoen på langs.