Biffsnadder med stout

Det begynner å bli kaldt i været og litt ekstra kos i hjemmet er lov. Biffsnadder er enkelt og besynderlig godt. Her kan du selvfølgelig marinere en biff, men siden familien vanligvis har delte meninger om stekegrad, gjør vi det enkelt og lager biffsnadder!

Denne oppskriften var en del av Øl- og Matkassa, der vi hver måned sender ut en eksklusiv øloppskrift med 6 nøye utvalgte øl for en deilig 3 retters ølmiddag. Du kan lese mer om dette ved å følge denne linken.

Ingredienser
ca 150-200 g strimlet storfekjøtt per pers (f.eks entrecote)

Ølmarinade (til kjøtt, fisk eller grønnsaker)

Ingredienser

  • 0,5 dl matolje
  • 2 ss Worcestershire saus
  • 0,5 dl balsamicoeddik
  • 1 dl stout
  • 3 fedd hvitløk finhakket
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ts. løkpulver
  • 2 ts chili pulver
  • 2 ts spisskummin
  • 1 ts røkt paprika
  • 1 ts sort pepper
  • 2 ts salt

Bland sammen alle ingrediensene.

Tilsett kjøttet.

Mariner kjøttet i 6-12 timer.

Den samme marinaden kan brukes til fisk, kylling og grønnsaker.
Fisk kan marineres i en drøy time, mens kylling burde få 4-8 timer.
Grønnsaker trekker til seg marinaden fortere, så 30 min til en time er nok (rotfrukter kan ligge lenger)

Før du steker; legg det marinerte kjøttet på kjøkkenpapir i ti minutter for å la overflødig marinade renne av.

Saus:

  • 2 dl stout
  • 10 grønne pepperkorn
  • 2 dl fløte
  • 1 ts Revet pepperot
  • 1 ts sukker
  • Salt og pepper

Deglaser pannen med to dl stout og redusert væsken litt. Legg i pepperkorn, hell oppi to dl fløte, en teskje teskje revet pepperrot (gjerne fra tube), en teskje sukker, så smak til med salt og pepper.

1 bakt potet

Prikk en bakepotet grundig med gaffel, pakk den så inn i aluminiumsfolie.
Sett inn i ovnen på 220 grader i ca 1 1/2 time.

Hjemmelaget urtesmør

Sett smør på kjøkkenbenken kvelden før, slik at det blir mykt. Bland inn ønsket krydder (pluss litt salt om det ikke er i krydderbandingen) og rør dette inn. La det stå og trekke til seg smakene minst to timer på kjøkkenbenken, eller legg det i bakepapir og lag en rull som du kjøler ned.
Denne kan siden fryses og brukes ved behov (kan med fordel deles opp før den fryses).

Salsa:

  • 3 tomater (gjerne to never cherrytomater)
  • 1 agurk
  • 1 stor rødløk
  • 1 dl balsamico
  • 1/2 dl extra virgin oliven olje
  • 2 ss sukker
  • Salt og pepper

Rør ut sukker i balsamico, tilsett olivenoljen.
Del agurk og ta ut kjernen. Kutt agurk, tomat og rødløk i små biter rett før servering, slik at saltet ikke trekker ut fruktighet fra grønnsakene.
Krydre grønnsakene med litt salt og pepper, så hell over dressingen og bland godt.