Fårikål i øl

Denne oppskriften var en del av Øl- og Matkassa, der vi hver måned sender ut en eksklusiv øloppskrift med 6 nøye utvalgte øl for en deilig 3 retters ølmiddag. Du kan lese mer om dette ved å følge denne linken.

 

Nå er endelig sesongen her, for Norges nasjonalrett: fårikål. Dette er ikke en avansert rett, men kombinasjonen norsk fårekjøtt, kål og ikke minst et godt øl gjør dette til noe veldig godt. Noe komplekst, velkjent og smaksrikt, en gryte som hele familien kan samle seg rundt. Og ja – øl må til. Både ølet til maten, og ølet i gryten, som er med på å gi enda mer smake til en allerede smaksrik gryte. Kos dere, med fårikålsesongen!

 

Nok til to personer:

Fårikål

  • 800 gr fårikålkjøtt
  • 1 lite kålhode
  • 8 pepperkorn
  • 1 dl vann
  • 1 dl hveteøl
  • 200 gr mandelpotet

Fårikål

Start med å dele kålhodet i 8 like store deler, slik at de ikke er for små. Er bitene for små koker de i stykker, og lager en kålsuppe. Legg deretter kål og fårekjøttet lages, start med kjøttet i bunnen med fettsiden ned, deretter kål, pepper osv. Hel så over vann og øl, og dekk til med lokk.

 

Kok på veldig lav varme slik at det bare bobler litt, og la det stå i 2 til 3 timer til kjøttet løsner lett fra beinet. Server med nykokte poteter.