Ingen produkter i handlekurven
Denne oppskriften var en del av Øl- og Matkassa, der vi hver måned sender ut en eksklusiv øloppskrift med 6 nøye utvalgte øl for en deilig 3 retters ølmiddag. Du kan lese mer om dette ved å følge denne linken.
Nok til to personer:
Fish
Chips
Remulade
1 liter frityrolje, evt solsikkeolje
Chips
Del poteten i tynne staver, og legg de i en bolle med kaldt vann i 30 minutter. Tørk godt av potetene.
Varm opp oljen til 160 grader i en tykkbunnet kjele, pass på at det er godt med plass i denne. Om man ikke har termometer kan man bruke en tresleiv, om du stikker den i oljen og det bruser rundt den er oljen klar.
Stek litt og litt av potetene i oljen, til de flyter på toppen og er myke tvers gjennom.
Når alle er stekt øker du temperaturen på oljen til 180 grader, før du steker alle en gang til. Dette gir dem en deilig, crispy utside, med en varm og ferdigkokt kjerne. Krydre med salt før servering.
Frityrrøre
Bland sammen alt det tørre, før du rører inn ølet til du har en jevn røre. Den skal ha samme konsistens som en pannekakerøre. La det hvile i kjøleskap minimum 15 minutter.
Fritert fisk
Viktig: start med å fritere poteten, før du friterer fisken.
Del skinn- og beinfri fisk i passe serveringsposjoner, og krydre med litt salt. Ha så en skål med mel som du dypper fisken i slik at den er helt dekt, for så å ha det i frityrrøren. Friter i oljen i 3-4 minutter, til de er gyllne og fine. Ta de ut og la de tørke av lett på et kjøkkenpapir.
Remulade
Visp sammen eggeplomme, sennep og eddik. Spe så inn litt og litt olje under kontinuerlig visping til du får en tykk, glatt majones.
Bland så inn sylteagurken, kapers og persille, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Ølvalg
Til denne britiske retten, føler vi at en britisk ale er på sin plass. Spesielt en god, maltrik bitter går godt til. Den har nok fylde til å matche fettet, og gjerne smak av karamell og lett brød. Legg på det faktum at den ofte har en ren bitterhet som bryter remuladen godt, så snakker vi her fort vekk om en innertier.