Grillet laks med IPA dressing

Denne retten føler jeg innkapsler våren veldig godt, med årets første grillrunde der laks står på menyen. Kombiner dette med et leskende sitrus og IPA preg, så snakker vi om en herlig liten vårrett. Ja, og ikke minst med et godt øl i glasset, så kan solsteken bare komme.

Denne oppskriften var en del av Øl- og Matkassa, som nå er en del av Ølklubben. Der får du hver måned en eksklusiv øloppskrift, der vi inkorporerer øl i og til maten. Du kan lese mer om dette ved å følge denne linken.

Nok til to personer:

Grillet laks

  • 400gr laksefilet
  • ¼ lime
  • Salt og pepper
  • Olje

IPA dressing

  • ½ dl IPA
  • ½ dl olivenolje
  • 1 ss finhakket sjalottløk
  • 1 ts honning
  • 1 ts dijon sennep
  • 1 fedd hvitløk
  • ¼ lime
  • persille

Grillet cherrytomat

  • 200gr cherrytomat
  • 2 ss olivenolje
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 1 ts balsamico
  • Salt og pepper

Grillet laks

Start med å tørke av laksen, og gni inn olje på begge sidene av fileten. Krydre så med salt og pepper, og stek på en forhåndsvarmet grill med skinnsiden ned. Når den løsner lett fra grillflaten snur du laksen, og steker noen minutter på fiskesiden. Skvis lime over når laksen er ferdig stekt.

Grillet cherrytomat

Bland sammen olje, balsamico, hvitløk og krydder, og mariner tomatene i 30-60 minutter i romtemperatur. Grill de på grillen med stekeplate under i 2-4 minutter, til de første tomatene har sprukket.

IPA dressing

Kjør alle ingrediensene unntatt oljen og persille i en blender eller med en stavmikser, til det er en jevn masse. Tilsett så inn litt og litt oljenolje slik at det tykner litt, og bland forsiktig inn finhakket persille. 

Server nygrillet laks med dressingen over, sammen med cherrytomaten og ris eller potet.