Grillet middelhavskylling med tabouli

 

Denne oppskriften var en del av Øl- og Matkassa, der vi hver måned sender ut en eksklusiv øloppskrift med 6 nøye utvalgte øl for en deilig 3 retters ølmiddag. Du kan lese mer om dette ved å følge denne linken.

Nok til to personer:

Grillet middelhavskylling

  • 2 stk kyllingbryst (200 gr per pers)
  • 4 stk hvitløksfedd, finhakket
  • ½ ts paprika
  • ½ ts allehånde
  • ½ ts muskat
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss pils
  • ¼ stk rødløk, delt i skiver
  • ½ stk sitron 

Youghurtsaus

  • ½ stk hvitløksfedd, finhakket
  • 30 gr dill uten stilk
  • 100 gr gresk youghurt
  • ½ ts olivenolje
  • Saften fra ¼ sitron
  • Salt

Tabouli

  • 50 gr bulgur
  • 1 neve persille, finkuttet
  • 1 neve mint, finkuttet
  • 1 medium stor tomat, hakket
  • 1 liten sjalottløk, finhakket
  • Saften fra ¼ sitron
  • 2 ss olivenolje
  • Salt og pepper

Grillet middelhavskylling

Bland sammen krydder, hvitløk, øl og 1 ss olje i en bollen, og gni kyllingbrystet med blandingen. Ha dette på toppen av løken, i en liten metalbakke eller brett. Ha over sitron og 1 ss olivenolje, dekk til å ha i kjøleskap i minst 4 timer, gjerne over natten.

Når du skal lage middagen setter du halve grillen på medium høy varme, og stek kyllingen i 3-4 minutter på hver side. Legg så på indirekte varme, og la det varmes ferdig i 5-6 minutter.

Youghurtsaus

I en food processor kjører du sammen hvitløk, dill, olje, sitronsaft og youghurt. Kjør til du har en jevn saus, og smak til med salt. Dekk til og ha i kjøleskap til servering.

Tabouli

Tilbered bulguren etter anvisning på pakken. Et tips er å skylle bulguren før tilberedning, for å få bort en del av stivelsen på utsiden.

Ren av bulguren, og bland først inn grønnsakene deretter urtene. Miks inn olivenolje, og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Ølvalg

Til denne retten anbefaler vi en god, klassisk hveteøl. Den høye fruktigheten er som skapt for de forfriskende smakene i maten, og ølet har høy karbonering som frisker veldig godt opp. Man finner også igjen noen av de samme smakene i ølet, som man gjør i tabouli`en - urter, sitron og et lett krydderpreg.