Grillet ørret med witløksaus

Denne oppskriften var en del av Øl- og Matkassa, der vi hver måned sender ut en eksklusiv øloppskrift med 6 nøye utvalgte øl for en deilig 3 retters ølmiddag. Du kan lese mer om dette ved å følge denne linken.

Nok til to personer

Handleliste:

  • 400 gr ørretside
  • 1 bunt vårløk
  • 1 potte persille
  • 1 sitron
  • 1 pakke usaltet smør
  • 1 hvitløk
  • 1 pakke fløte
  • 200 gr amadinepoteter
  • Olivenolje
  • Chilipulver
  • Salt
  • Pepper

Fiskemarinade med wit

  • 1 dl wit eller annen hveteøl
  • 3 ss olivenolje
  • Zest fra ½ sitron
  • ½ ts chili pulver
  • Pepper

 

Witløkssaus

  • 2 dl fløte
  • 1 dl wit
  • 2 fedd hvitløk (finhakket)
  • 125 gr usaltet smør
  • Salt
  • Pepper

Marinaden og ørreten

Bland alt godt sammen, og legg i en tett pose sammen med ørretsiden. La det marinere minst 20 minutter, men ikke over 1 time. Denne marinaden er en god all round marinade for fisk, og kan brukes på de fleste fiskeslag.

Forvarm ovnen til 180 grader på varmluft. Tørk lett av ørreten med tørkepapir, og dryss over zest fra ½ sitron, finhakket persille, salt og nykvernet pepper. Legg små kuber av totalt 40gr smør på toppen, og stek midt i ovnen i ca 30 minutter. Fisken er ferdig når fisken lett kan flakes. Om du ønsker å grille den anbefaler jeg å steke den på direkte varme i 5-6 minutter, for så å la den hvile på indirekte varme i ca 20 minutter.

Witløkssaus

Kok opp fløte og 2 hvitløksfedd som du har finhakket. Skru ned varmen og reduser fløten til 1 dl. Tilsett deretter 1 dl wit, og kok raskt opp. Så trekker du kjele av platen, og pisker inn ternet, usaltet smør. Her er det viktig å piske godt og ikke ha for store smørbiter, slik at det er med på å tykne sausen og gi en luftig smak. Smak så til med salt og pepper, men pass på å ikke kok opp sausen igjen. Da vil den skille seg.

Server ørreten med ovnsbakte amadinepoteter, witløkssausen og litt grillede vårløker.