Ingen produkter i handlekurven
Denne oppskriften var en del av Øl- og Matkassa, der vi hver måned sender ut en eksklusiv øloppskrift med 6 nøye utvalgte øl for en deilig 3 retters ølmiddag. Du kan lese mer om dette ved å følge denne linken.
Nok til to personer
400gr indrefilet av svin
Marinade:
Maispurè
Fylt snackspaprika
Marinade og svinefilet
Rens og finhakk hvitløksfeddene, og bland sammen med de andre ingrediensene. Ha alt i en pose, og legg indrefileten inn. La det ligge i marinaden minst en dag, gjerne to.
Ta fileten ut av posen, og tørk lett av med papir. Krydre med salt og pepper, og stek på alle sider i en panne med smør. Sett i ovnen på 180 grader, og stek i ca 20 minutter. Steketid vil variere avhengig av ovn og størrelse på filet, så jeg anbefaler å bruke termometer i midten for å få kjernetemperatur. 65-66 grader er medium stekt, og gir mest smak og best resultat. Ønsker du det gjennomstekt, lar du kjernetemperaturen bli 72-75 grader. Det gir dog ikke mye saftighet i kjøttet.
Maispurè
Ta maiskoblene, og skjær av maisen fra kolben. Stek dette i smør med løken, til de blir lett brune og møre. Tilsett fløten, og kjør i en blender til det er en jevn purè. Kan evt kjøres med stavmikser om man ikke har blender.
Fylt paprika.
Start med å dele snackspaprikaen på langs, og fjern kjernen og frø. Del opp den gule paprikaen, cherry tomaten og vårløken, og bland sammen med olivenolje, salt og pepper. Fordel dette i den delte paprikaen, strø over revet parmesan og stek i 8-10 minutter.
Ølvalg
Til dette anbefaler vi en frisk og leskende saison, som vil komplimentere retten med god friskhet, krydderpreg og lav bitterhet. Om man ønsker noe mørkere i glasset vil mørk lager være et bra alternativ, der man henter inn noe av smakene fra kjøttet og har en forfriskende drikkbarhet i ølet.