Ølburger

Ølburger er deilig comfortfood, med masse deilig smak. For starten av året kan være litt tung for mange, og dermed så vil denne oppskriften være ganske så perfekt for den som måtte ønske å kose seg med noe ekstra godt. 

Denne oppskriften var en del av Øl- og Matkassa, der vi hver måned sender ut en eksklusiv øloppskrift med 6 nøye utvalgte øl for en deilig 3 retters ølmiddag. Du kan lese mer om dette ved å følge denne linken.

Nok til to personer:

Hamburger

  • 400 gr kjøttdeig 15% fett
  • 1 egg
  • 1 ss dijon sennep
  • 1 ss potetmel
  • 4 ss pils eller annen lys lager
  • 1 ts hvitløkspulver
  • Salt og pepper
  • 4 skiver cheddar
  • 2 hamburgerbrød
  • Chilimajones

Søtpotetfries

  • 2 medium søtpoteter (ca 300 gr)
  • 4 ss rapsolje
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ss rosmarin
  • Salt og pepper

Grønnsaker

  • 1 tomat, i tynne skiver
  • 6 løkskiver
  • 2 salatblad 

Hamburger

Start med å ha alle ingrediensene i en ren bolle. Alle ingrediensene bør være kjøleskapskalde. Bland med hendene til du har en jevn masse, og form i to like store boller. Trykk disse bollene flate slik at de er ca 4-5cm tykke, og stek på en varm stekepanne i 2 minutter på hver side. Legg de deretter på et stekebrett, og legg to skiver cheddar ost på hver. Stek i en forvarmet ovn på 180 grader i 6 minutter, og la de hvile i 1 minutt før servering.

Søtpotetfries

Skrell søtpoteten, og kutt de i biter på ca 1-2 cm i bredde. Legg de kaldt vann i 30 minutter, da vil man trekke ut stivelse som er med på å gjøre de sprø. Ha disse søtpotetstavene i en liten bolle eller pose, og ha i olje og krydder. Bland godt.

Legg de jevnt utover et bakebrett, og stek de midt i ovnen på 200 grader i 30 minutter. Du kan snu de halveis om du ønsker jevn stekeflate. Ha på grillvarme i 4-5 minutter, til de får en gyllen farge og blir sprø. 

Rist burgerbrødene på en tørr stekepanne før du monterer, med chilimajones, salat, tomat, løk og til slutt hamburgeren.