Ingen produkter i handlekurven
En grillklassiker er alltid en biff, og denne klassikeren blir bedre om vi tilsetter øl i maten. Du må beregne litt tid, slik at du får smakene til å sette seg, men belønningen blir en deilig og smakfull biff med en deilig stekeskorpe.
Selv om du kan bruke et hvert stykke biff til denne retten anbefaler vi å bruke marmorerte kjøttstykker som gir smakene bedre forutsetning til å trenge inn i maten. Vi bruker entrecoté som eksempel her, og lar det ellers være opp til deg å velge.
Du kan også grille hele stykker, men vi synes passelig tjukke skiver av biffer gir det beste resultatet. NB: Velges et magrere stykke biff anbefales en klatt smør på toppen når den er ferdig stekt.
Pr person
Ølmarinert Entrecoté
Sommerlig salat
Ølmarinert Entrecoté
Dersom du selv skjærer biffen skjærer du den til stykker på 2-3 cm tykkelse.
Bland sammen ingrediensene til marinaden, og putt disse i en pose sammen med kjøttet. La gjerne ligge i kjøleskapet over natten. Ta biffen ut av kjøleskapet 30-60 min før du skal grille den.
Kjøttet grilles på høy varme, ca 2-3 min på hver side. Kjøttet skal bli mørkt gyllent, men ikke sort. Tilpass dette til din grill, og overvåk dette nøye, da det egentlig bare er her du kan trå feil. Kjøttet vil nå ha en rød kjerne i midten. Dersom du ønsker en rosa kjerne kan du la kjøttet steke videre på indirekte varme i 2 minutter til. Ta så av grillen og la hvile i 10 minutter i lune omgivelser slik at det ikke blir kaldt.
Legg gjerne en klatt smør på toppen mens kjøttet hviler.
Sommerlig salat
Kutt opp agurk og tomat i grove stykker.
Bland sammen med vannmelon og fetaost i litt finere terninger.
Topp med rødløk i tynne skiver som du blander inn sammen med litt olivenolje.
Server gjerne sammen med poteter etter ønske, og vipps har du et fullverdig godt grillmåltid