Ingen produkter i handlekurven
Denne oppskriften var en del av Øl- og Matkassa, der vi hver måned sender ut en eksklusiv øloppskrift med 6 nøye utvalgte øl for en deilig 3 retters ølmiddag. Du kan lese mer om dette ved å følge denne linken.
Nok til to personer:
Reinsdyrsfilet
Sopprisott
Ovnsbakte gulrøtter
Nøttesmør med soya
Reinsdyrsfilet
Bland sammen einebær, vilkrydder, hvitløkspulver, porter og rapsolje i en liten pose. Rens av evt sener på fileten, og legg i posen. Marinert i 6-12 timer i kjøleskapet, jo lengre marinering jo mer smak på kjøttet fra marinaden.
Når du tar kjøttet ut tørker du det lett av med papir, og steker brunt på alle sider i smør i en varm panne. Ta det så ut av pannen, og ha i en forvarmet ovn på 120 grader i ca. 20 minutter. Når du har fått ønsket kjernetemperatur, lar du det hvile i minst 10 minutter.
Kjernetemperatur på reinsdyrbiff:
Sopprisotto
Start med å frese løken og hvitløken i smør på middels varm, til de blir blanke og myke. Ha så i risen, som du steker til den blir blank. Tilsett så vinen og rør godt, før du skrur ned varmen slik at det bobler jevnt uten å fosskoke. Når vinen er nesten kokt inn, tilsetter du litt og litt buljong av gangen. Risen vil absorbere væsken, og du må fortsette å spe til risen er al dente: mør men med litt tyggemotstand. Dette vil ta ca 15 minutter.
Stek så soppen i smør til de er lett brune, og smakt til med salt og pepper. Vend dette inn i risottoen sammen med parmesanen rett før servering, og smak til med salt og pepper.
Ovnsbakte gulrøtter
Skrell og kutt gulrøttene i grove skiver, som du venter inn med olivenolje, salt og pepper i en ildfast form. Ha dette i en forvarmet ovn, og stek på 180 grader i ca. 25 minutter til de er møre.
Nøttesmør med soya
Ha smøret i en kjele, og smelt på medium varme til det blir brunt. Tilsett soyasausen og hasselnøttene, og la det stå å varme seg i 10 minutter på lav varme.