T-bone steak med ølglaze

Denne oppskriften var en del av Øl- og Matkassa, der vi hver måned sender ut en eksklusiv øloppskrift med 6 nøye utvalgte øl for en deilig 3 retters ølmiddag. Du kan lese mer om dette ved å følge denne linken.

Nok til to personer:

T-bone steak

400 gr entrecôte (200gr per pers)

Olje

Salt og pepper 

Grillede grønnsaker

2 hvitløksfedd

½ squash

½ fenikkel

1 søt paprika

2 maiskolber

Olivenolje

Salt og pepper

Urtebakte poteter

Ca. 200 gr amadinepoteter

1 ss olivenolje

1 neve ferske, finhakkede urter

Salt og pepper

Ølglaze

135 gr brunt sukker

60 gr honning

3 dl stout eller porter 

Ølglaze

Putt alle sausingrediensene i en kasserolle, og bland de med visp.

Kok det opp og når det koker, slå ned platen til halv. La det syde til det er redusert til halvparten av original væske, og avkjøl. Når den er kjølig vil denne tykne, og bli en sticky, deilig smaksrik saus.

Urtebakte poteter

Vask av potetene, finhakk urtene og bland alt sammen i en ildfast form. Formen setter du inn i en forvarmet ovn på 220 grader, og steker i ca 20 minutter til potetene er ferdige. 

Grillede grønnsaker

Start med å dele paprikaen og maisen i to. Finhakk hvitløken og ha i en bolle, med olivenolje, salt og pepper. Deretter har du i alle grønnsakene, og blander godt. Stekes på høy varme til de er litt brune, deretter sett ned varmen eller trekk av varmen og ha de på indirekte varme til de er ferdige, ca. 8 minutter. 

T-bone steak

Ta kjøttet ut av kjøleskapet en time før steking, og gni inn med olje, salt og pepper. La det ligge på benken til du skal steke eller grille det. Start med å steke i 2 minutter på en side, slik at det får en stekeskorpe. Snu og pensle siden som er opp med glaze. Stek i 2 minutter, før du snur kjøttet og pensler toppsiden med glaze. Legg den så på indirekte varme, og grill til ønsket stekegrad. La kjøttet hvile i 10 minutter før servering. 

Ølvalg

Til dette anbefaler vi en maltdreven brown ale, gjerne med litt maltsødme som kombinerers veldig godt med den søte glazen. Det brentemaltet henter også inn grillsmakene, som man finner både på kjøttet og grønnsakene. Om man ønsker noe lysere kan man alltids gå for en snill IPA, som vil fungere som en god forfriskning i glasset.