Ølbraisert lammelår

Denne oppskriften var en del av Øl- og Matkassa, der vi hver måned sender ut en eksklusiv øloppskrift med 6 skreddersydde øl for en deilig 3 retters ølmiddag. Du kan lese mer om dette ved å følge denne linken.

Dette er en deilig, smaksrik oppskrift, der ølet er med på å få frem de gode smakene i kjøttet. Det er i tillegg med på å gi grunnlaget for en helt fantastisk god ølsaus, som du kan servere med.

  • 1 lammelår
  • 10-12 hvitløksfedd
  • 4 sjalottløk
  • 1/4 potte rosmarin
  • 5 gulrøtter
  • 2 dl mørk øl (bayer, porter eller bockøl)
  • 1 dl fløte
  • 1 ss Maizenna
  • Salt og pepper

Start med å tørke av låret, og gni godt inn med salt og pepper. Del hvitløken i tynnebåter, stikk lommer i låret med en liten kniv og stikk inn hvitløksbåtene og rosmarinkvaster.

Legg lammelåret, grovhakket løk og gulrøtter samt ølet i en dyp langpanne. Sett ovnen på 125 grader, og putt steika inn med termometer i seg. Når det viser en kjernetemperatur på 65 grader er det medium stekt, og kommer den opp på 70 grader er den medium pluss. 75 grader betyr at lammet er gjennomstekt.

Man regner ca 50 minutter steketid per kile lam.

Når kjernetemperaturen er som du ønsker, tar du låret ut av ovnen og lader det hvile tildekket med aluminumsfolie i minst 15 minutter.

Sil av ølkraften som er i pannen, og ha i en kjele. Tilsett 1 dl fløte og kok opp. Når det koker rører du inn maisenna som er blandet med 1 ss kaldt vann, slik at den blir tykk.

Server låret med grønnsakene fra pannen, kokte poteter, ølsjysausen og ripsgelè.

Lammelår øloppskrift