Ingen produkter i handlekurven
Selv om ossobuco egentlig lages med kalv, så er det en rett som gjør seg veeldig godt med lam også. Den rike smaken fra kjøttet får kose seg i sausen i mange timer, som er med på at smakene trekker seg inn og man får en veldig smaksrik saus til.
Denne oppskriften var en del av Øl- og Matkassa, der vi hver måned sender ut en eksklusiv øloppskrift med 6 nøye utvalgte øl for en deilig 3 retters ølmiddag. Du kan lese mer om dette ved å følge denne linken.
Nok til to personer:
Ossobuco med lam
Ovnsbakte grønnsaker
Gremolata
Saltbakte poteter
Ossobuco
Start med å smelte smøret i en dyp, tykkbunnet kjele, og stek lammet på alle sider. Krydre det med salt og pepper før steking. Ta lammet ut, og sviss løken til den er myk, tilsett så alle ingrediensen i gryten og skru ned varmen. Det skal bare stå å småboble i denne gryten i ca 1 ½ til 2 timer, til kjøttet er mørt og faller av benet.
Om du ønsker kan du også steke det ferdig i ovnen, ved å ha alt i en dyp form i ovnen på 160 grader med aluminiumsfolie over.
Ovnsbakte grønnsaker
Vask, skrell og del opp grønnsakene i like store biter. Bland inn olivenolje, salt og pepper, og stek i forvarmet ovn på 200 grader i 20 minutter
Saltbakte poteter
Prikk potetene med en gaffel, og legg de i en dyp panne med grov salt slik at de er ca 1/3 dekt av salt. Putt i en forvarmet ovn på 200 grader i 40 minutter. Dette kan gjøres på forhånd og bare varmes opp rett før servering.
Gremolata
Start med å finhakke bladpersillen i en skål, før du tilsetter hvitløken samt litt saft og zest fra sitronen. Bland godt, og server på toppen av kjøttet før servering.
Til dette anbefales ølstilen saison, som har deilig friskhet og krydderpreg som matcher maten veldig godt.