Bygland Bryggeri er et lite gjøkebryggeri med base i Bygland kommune i Setesdal, 1 1/2 time nord for Kristiansand. Siden 2017 har de innovert med tradisjon, og har spesialisert seg på å kombinere norske ingredienser og bryggetradisjoner med moderne smaksløker. Einer og kveik er hyppig brukt, og det er også derfor logoen er en tradisjonell norsk ølbolle. Alle ølsortene har navnet sitt fra setesdalsmål, og har alle sine historier som forklarer både navn og ølet.
Dette er ein handverkspils for deg som ynskjer eit lett og friskt øl, som likevel er spanande. Me legg nokre ferske einerkvistar i meskevatnet kvelden før brygging – slik at...
Jolebassen er ein brown ale med aroma av røsta malt, nøtter og sjokolade. Smaksbiletet har ein djup maltkarakter med tonar av kjeks, karamell og tørka frukt. Ølet serverast på 10-12°C...
Sveikadden er eit ljost, norsk tradisjonsøl. Det har lett karamellisert maltsødme, og fruktige aromaer frå Gjernes-kveiken. Ølet er smaka til med einerlog, som gjev det eit hint av skog. Serverast...
Jolebassen er eit mørkt øl med smak av kaffi og karamell, fylgt av toffee som vert runda av med sitrus frå kveiken. Ølet serverast på 10-12°C i eit passande glas...