Bygland Bryggeri er et lite gjøkebryggeri med base i Bygland kommune i Setesdal, 1 1/2 time nord for Kristiansand. Siden 2017 har de innovert med tradisjon, og har spesialisert seg på å kombinere norske ingredienser og bryggetradisjoner med moderne smaksløker. Einer og kveik er hyppig brukt, og det er også derfor logoen er en tradisjonell norsk ølbolle. Alle ølsortene har navnet sitt fra setesdalsmål, og har alle sine historier som forklarer både navn og ølet.
Dette er ein handverkspils for deg som ynskjer eit lett og friskt øl, som likevel er spanande. Me legg nokre ferske einerkvistar i meskevatnet kvelden før brygging – slik at...
Sveikadden (setesdalsk for peppersvenn) er eit tradisjonelt ljost, norsk gardsøl. Som vanleg kjenner ein den friske smaken av einerkvistar frå Bygland. Den vidgjetne kveiken frå Sigmund Gjernes på Voss gjev...
Det kan vere ei utfordring å få fylde i ølet når alkoholstyrken ikkje er høg. Men det handlar om gode råvarer, og utnytte dei best mogleg. Difor har me brukt...
Opplev en annerledes og tradisjonsrik måte å drikke ølet ditt på med denne flotte ølbollen fra Bygland Bryggeri. Ølboller/skåler ble brukt til slutten av 1800-tallet, og er grunnen til at...