Berentsens Brygghus er et av landets eldste bryggerier, og ble startet av Wilhelm Berentsens i 1895. Da het det Egersunds Mineralvandfabrik, som fokuserte på å lage leskedrikk og kaffe. Bryggeriet fortsatte sin utvikling i årene som kom med stadig større produksjon, og flere produkter i utvalget. Essenser, eplemost, whisky og ikke minst øl har kommet til. Alltid under administrasjon av familien, som nå er på femte generasjon. Harald er fjerde generasjon og daglig leder, mens Fredrikke og Fred er med i henholdsvis administrasjon og i brygge crewet. De leverer både tradisjonelle ølstiler som pilsnere, men eksperimenterer mer og mer med ølene de lager. Dette resulterte blant annet at de vant Årets øl av Det Norske Måltid i 2017, for en gose tilsatt koriander, havsalt og multer.
Sorte Får er en overgjæret stout (ale) med en nøye balansert maltsammensetning og humleprofil. Det er laget for å være smakfullt, men ikke så mettende som andre typer stout. Det...
Selv om stouten er mørk og smaksrik, har vi gitt den middels fyldig kropp fra både malt og laktose, og en lett avslutning med brente toner fra sjokolade- og svart...